Nationale secretaressedag
Samensmelting tussen secretaresses en senioren

Op 21 april was het Nationale Secretaressedag. En buurthuis Archipel heeft deze dag ook uitgeroepen tot Seniorendag. Tijd voor een leuk evenement in Archipel. Waarbij andere mensen ook welkom zijn. Als ze maar gezellig zijn.

Ramona is secretaresse in buurthuis Archipel. Behalve de gebruikelijke secretaressetaken als telefoon, mail, notuleren is de secretaresse een baken, een aanspreekpunt voor het personeel. De linkshandige Ramona is de rechterhand van Shazia, die zich bezig houdt met het reilen en zeilen van Archipel. ‘Het werk is heel veelzijdig. Ik heb leuke collega’s en krijg veel waardering. En vandaag ben ik met Shazia naar de nagelstudio geweest’, vertelt Ramona die haar prachtige nieuwe nagels laat zien.

‘Ramona is heel belangrijk. Ze schermt me af en vangt dingen voor me op’, legt Shazia uit. Maar senioren of 65+’ers dan? Waarom schuiven zij aan? ‘Hun sociale netwerk is vaak niet groot. Een gezamenlijke activiteit met lekker eten verbindt.’ Gaan jullie nog meer voor senioren doen? ‘Volg de website maar’, lacht Shazia geheimzinnig.

Het diner dan. Dat de moeder van Shazia heerlijk kan koken is al ver buiten de Indische Buurt bekend. Maar de heerlijke zelfgemaakte kippensoep van Anita, die normaal achter de bar staat, is een ontdekking. We doen ons tegoed aan pasta met gehakt en gebakken banaan. Eén van de dames gooit eetlepels vol met, wat zij denkt, piccalilly over haar eten heen. Dat blijkt hete sambal te zijn en pas na drie flesjes drinken, is haar keel geblust.

Daarna is het nog lang niet klaar. De karaoke wordt van stal gehaald. Iedereen doet mee, zelfs uw razende reporter waagt zijn kans. Maar de absolute sterren zijn Zackery, de plaatselijke Eric Clapton en vooral buurtoma Angelica, die Elvis Presley doet verbleken. En natuurlijk komt er een vervolg op dit evenement!