Archipel en MOI doen verschrikkelijk veel. Dus we verschijnen veel in de media: op tv, in brochures en ga zo maar door! Bent u ook zo benieuwd naar onze media-optredens?

Shazia en Jasmin helpen kansarme buurtbewoners op alle mogelijke manieren. MOI is met recht het vangnet onder het vangnet!

Lees het interview in de IJopener!

Stichting MOI biedt succesvolle leer/werktrajecten en vervolgens banen aan minder kansrijke dames. Vier van onze dames hebben onlangs succesvol examen afgelegd. Ingediend voor de Omarmprijs 2022.

Bekijk de registratie!

Stichting MOI is genomineerd voor de Omarmprijs voor het initiatief Kansenbank. In een sprankelend interview leggen Shazia en René uit waarom incidentele hulp zo belangrijk is maar ook dat structurele hulp meer dan noodzakelijk is.

Bekijk het interview op AT5!

Twee lokale politici komen op bezoek bij onze Kansenbank en zien dat de Kansenbank nog bitter noodzakelijk is. Behalve zij komen Shazia en haar zus Jasmin en vrijwilligers en klanten van de Kansenbank aan het woord.

Beluister het radiofragment!

Amsterdammer helpt Amsterdammer helpt in samenwerking met Het Parool Amsterdammers met een minimuminkomen die een wens heeft. Andere Amsterdammers zorgen dan weer dat hun wens wordt vervuld. Zo hebben onze topvrijwilligers Keely (11 december), Annabelle (13 november 2021) Jesse (10 juli 2021) en Anita (19 juni 2021) hun wens in vervulling zien gaan.

Zoek ze op en lees hun verhaal!

Jenny heeft het heel zwaar gehad. Dankzij stichting MOI en Rode Kruis is ze er weer helemaal bovenop gekomen. En Jenny is bovendien een Cooking Lady van het eerste uur!

Bekijk de reportage.

Shazia geeft al sinds jaar en dag jongeren met een taakstraf een prettige werkplek in het buurthuis. Een win-winsituatie is dat Archipel er een aantal fijne vrijwilligers aan over heeft gehouden.

Bekijk de reportage op AT5!

Onze eigen mama MOI, chef-kok van de Cooking Ladies kookt al jaren vrijwillig voor de minder bedeelden. Het is dan ook volkomen terecht dat zij het NOS Journaal heeft gehaald.

Bekijk mama MOI op het NOS Journaal!

Drukte bij de Voedselbank: ‘Rijen tot het einde van de straat.’

Bekijk de reportage van AT5

Archipel is af en toe ook een filmstudio. Het buurthuis heeft ruimte geboden aan het VSB Fonds om een promotiefilmpje op te nemen. VSB Fonds verdient alle lof want ze hebben ruim gedoneerd aan de hagelnieuwe keuken in het buurthuis!

Bekijk het promotiefilmpje

Archipel heeft natuurlijk ook een eigen Facebook-pagina. Vol met nieuws en leuke foto’s!

Ga naar Facebook Archipel

Dus kan stichting MOI niet achterblijven. En… Vol met nieuws en leuke foto’s!

Ga naar Facebook MOI