Golden Years Party
Met kaplaarzen waden door de Rivers of Babylon

Aan de muur aan de ingang van Archipel hangen leuke portretjes met mooie foto’s van de personeelsleden, ook wel de Wall of Fame. Deze Wall is nu af met een even prachtige als gigantische poster van het voltallige personeel. De Wall is het nader bekijken meer dan waard.

Archipel is sowieso prachtig versierd vanwege de Golden Years Party. Dat is een muziekfeest, ik mag het geen disco noemen, want er worden ook veel andere muziekstijlen gedraaid. Bij een internetzoektocht kom ik niet verder dan het nummer Golden Years van het dit jaar overleden popicoon David Bowie. Laat dat nummer nou net niet worden gedraaid. Wél allerlei andere krakers uit de jaren zestig tot en met negentig. Allemaal gouden muziek dus vandaar Golden Years.

Het feest wordt stijlvol geopend met Kaplaarzen van Dingetje. Na lang uptempo dansen op heel verschillende muziek ben ik blij dat ik op het prachtige Hurt van Timi Yuro even mag schuifelen met een dame met een bloemetjesjurk. Op Rivers of Babylon van Boney M wordt de polonaise gedanst. Omdat de polonaiseleider de weg kwijt is, vliegen we alle kanten op.

Het is erg warm, dus er is ook buiten feest. De keuken lijkt door het open raam wel op een loket van de McDrive. Alleen de hapjes zijn nóg lekkerder. De viskoekjes van mama MOI zijn fameus en de kipsaté van het nieuwe kooktalent is nu al legendarisch. Als ik dj Rinus er op aanspreek dat dj Tiësto niet buiten rookt tijdens de show zegt hij dat hij minder betaald krijgt dan de wereldberoemde dj. Een overeenkomst tussen beide dj’s is dat ze allebei hun publiek in vervoering kunnen brengen.

De sidekick van Rinus, dj Rico, doet met ons wat gymnastiek. Vanwege mijn artrose ben ik bang dat het de limbo wordt, want dan moet je op een ingewikkelde manier onder een lage stok door. Gelukkig wordt het de Macarena. Als snel daarna is het De hoogste tijd van André Hazes. Ik wil nog wel uren doorgaan. Want het was heel erg leuk. Maar ik troost me met de gedachte dat er nog heel veel feestjes en activiteiten in Archipel zijn. Volg de website. Ik krijg dezelfde beloning als de dj’s: een ijsje. ‘En dat krijgt dj Tiësto nou niet’, lacht dj Rinus.