Golden Sports
Plezier staat voorop!

Iedere donderdagmorgen van half elf tot half twaalf sport en beweegt een groep enthousiaste 55+’ers op het sportveld op het Makassarplein. Dit onder deskundige begeleiding van fysiotherapeut Nelleke en beweegconsulent Merel. Een sportveld onder een pak sneeuw is geen enkel beletsel: Nelleke veegt dat eigenhandig weg. Alleen als het écht niet anders kan, wordt er binnen in buurthuis Archipel gesport.

De trainingen zijn enorm gevarieerd. Weliswaar hebben ze ongeveer dezelfde opbouw maar de onderdelen zijn steeds anders. Er wordt begonnen met een uitgebreide warming-up. Niet zoals bij Olga Commandeur van Omroep MAX maar een échte. Kruispas, huppelen, stretchen, ooievaarspas: alle lichaamsdelen worden aangesproken. Na de warming-up ben je helemaal klaar voor het vervolg.

Vervolgens wordt de groep meestal in tweeën gesplitst. Merel leidt vaak het dansen en bewegen op muziek. Het dansen is erg gevarieerd en de muziek waarop gedanst wordt is erg fout dus erg leuk. Nelleke doet de oefeningen. Daarbij wordt vaak een ligmatje gebruikt. Maar denk maar niet dat je in slaap kunt vallen: ook nu komt het lichaam van boven tot onder aan de orde. Soms blijft de groep bij elkaar. Dan wordt er bijvoorbeeld een circuit met allerlei verschillende onderdelen uitgezet. Je waant je dan weer op de basisschool tijdens de apenkooiles bij gymnastiek.

Daarna wordt er vaak een spel gespeeld. Dat is meestal met een bal. Een soort handbal, overgooien, noem maar op. Het spel is altijd in teamverband want competitie is leuk. Je mag elkaar niet duwen. En, o ja, second dribble mag ook niet. En de vrouwen winnen altijd van de mannen. Tot slot wordt er een cooling down gedaan. Die bestaat uit wat rek- en strekoefeningen of het met zijn allen proberen omduwen van het ijzeren hek rond het sportveld.

Iedereen heeft zichtbaar plezier. En het plezier staat voorop! Sporten is natuurlijk gezond, maar met elkaar ook veel leuker. En na afloop kun je gezellig napraten onder het genot van een kopje koffie. Dus kom er gezellig bij! Aanmelden kan via oost@goldensports.nl of telefoon 06-14283490. De proefles is gratis. De volgende lessen kosten met Stadspas €1 en zonder €3. En doe gemakkelijk zittende kleding en sportschoenen aan. Tot donderdag!

Meer informatie over Golden Sports: www.goldensports.nl