Project omschrijving

Internationale Mannendag 2018

Klaar voor de ontvangst

In Buurthuis Archipel staat alles klaar voor de viering van de Internationale Mannendag. Iedereen weet wat hem/haar te doen staat. De gasten kunnen komen! Anna heeft zich genderneutraal geschminkt.

Koffieproeverij

Het eerste programma-onderdeel is de koffieproeverij. Henk van de Koffieschool neemt ons mee naar de koffieplantages en vertelt allerlei wetenswaardigheden over het geliefde drankje. Vanaf nu zullen we onze koffie nooit meer achteloos naar binnen gieten. We proeven koude koffie. En proeven verschillen die er niet zijn. Henk legt uit dat de omgeving grote invloed heeft op de smaak. Een melodieus muziekje verzoet de smaak, evenals de kleur blauw.

De gasten

Zoals altijd is het publiek gevarieerd. Het programma was voornamelijk op de mannelijke gasten afgestemd, maar vrouwen pasten er wonderwel in.
Kleine Gabriele zit bij zijn Italiaanse grootmoeder op schoot en draagt weer in hoge mate bij aan de feestvreugde. Een andere jonge gast heeft weinig aandacht voor zijn omgeving. Alles op z’n tijd.

De medewerkers

Waar zou Archipel zijn zonder de trouwe medewerkers die elke keer weer hun uiterste best doen alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Hun werk vindt voor een groot deel achter de schermen plaats.

De acts

De cabaretier schudde de boel flink op, de salsa-dansers leken helemaal in elkaar op te gaan, en bij de spelletjes ging het toch vooral om winnen. Jesse vertelde in het kader van De Open Microfoon een ontroerend verhaal over zijn vader, en René droeg voor uit eigen werk.
De jazzband speelde easy listening muziek. Later in de middag sloten verschillende zangers zich bij de muziek aan. Die staan, evenals de danseressen met hun Afro Act, op de film die nog gemonteerd moet worden…