Dinnershow
Archipel evenaart Pandora

Buurthuis Archipel, het leukste buurthuis van Amsterdam, biedt voor elk wat wils: bingo, spreekuren, diners, disco, healing en ga zo maar door. En we zijn ambitieus. Maar kunnen we behalve vlinderlolly’s verkopen ook een grote integrale Dinnershow verzorgen?

Op 29 oktober was het zo ver. De kantine was omgetoverd in een stijlvol theaterrestaurant. De meer dan vijftig gasten genoten achtereenvolgens van een speciale amuse volgens geheim recept, een veelzijdige vegetarische kroket met wel twintig soorten groente, couscous speciaal met lekker veel kip, een overheerlijke en kerngezonde milkshake en als kers op de taart een toetje van mama MOI. We hadden de beschikking over de allerbeste chef-koks uit Amsterdam-Oost onder leiding van onze eigen Mario.

Anita stuurde de voortreffelijke serveerploeg aan. Tijdens de voorbereiding van de show liep iedereen er uiteraard nog casual bij. Tijdens de show zag iedereen er op z’n paasbest uit, en dat terwijl het niet eens Pasen was. Vooral Paul was de exponent van de metamorfose in zijn maatpak en zijn haar in keurige staart.
De gesprekken aan tafel gingen niet over koetjes en kalfjes maar over serieuze doch interessante onderwerpen. De discussies werden geleid door onze eigen mensen, die moderators bleken die zo de plaats van Jeroen Pauw of Eva Jinek in kunnen nemen.
De gasten deden fanatiek mee. Er kwam veel uit de gesprekken. Zo moet er in de buurt meer gedaan worden voor de jeugd van twaalf tot achttien jaar. Archipel heeft hier al een voorschot op genomen met het oprichten van een eigen voetbalteam.

Het entertainment was fantastisch. Danisja had dit keer haar Braziliaanse dansers thuis gelaten en kwam met twee stijlvolle dansers in kleurrijke kledij. Er waren twee geweldige Italiaanse moderne dansers. Het leek wel of de dame een kata-oefening aan het afwerken was, zo hoog trapte ze in de lucht. Zangeres Rebecca liet weer zien hoe veelzijdig ze is, haar uitvoering van De Breij’s ‘Mag ik dan bij jou’? is beslist goed genoeg voor de eerste plaats in de Top 2000. Onze eigen Zakery zong, er was een eigenzinnige rapper en iemand vertelde wat over de kip en het ei. Tijdens de afterparty speelde een conservatorium geschoold combootje dansbare muziek en, jawel, onze eigen huisbuikdanseres Sarah stal weer de show.

Dus: JA, we kunnen een grote integrale Dinnershow verzorgen! Archipel was even de evenknie van de grote theatershow Pandora. Maar dan veel leuker. Met dank aan de enthousiaste gasten. Het was onvergetelijk. En we gaan dit vaker doen. Want dit Smaakt letterlijk naar meer!

Bekijk ook de foto’s van de dinnershow