CCO? Wat is dat nu weer? Cultuur Connectie Oost is een initiatief waarbij alle culturele instellingen in Oost gezamenlijk een programma aanbieden.
www.facebook.com/CultuurConnectieOost

En buurthuis Archipel doet natuurlijk vrolijk mee. Rond Pinksteren heeft Archipel de eerste twee activiteiten in dit kader georganiseerd. En vanwege het grote succes waren dat zéker niet de laatste. Beide activiteiten waren variaties op activiteiten die we al doen, maar dan net even anders!

Op Tweede Pinksterdag vond de Aziatische Buurtmaaltijd plaats. De vertrouwde Cooking Ladies mama MOI en Anita koken elke maandagavond al de sterren van de hemel en deden nu iets extra’s. We kregen een alcoholvrije welkomstcocktail, een exotisch voorafje, als hoofdmaaltijd Indiase tandoori kip en als toetje een lekker ijsje. En dat voor dezelfde lage prijs als anders. Plus nog wat consumptiebonnen extra.

Er was ook een muzikaal combo’tje onder leiding van Nando, hoofd slagwerker bij het NedPho. Met verder Francesco, Finn en Zakery, beter bekend als de Glenn Madeiros van de Indische Buurt. Tijdens het eten was het nog achtergrond, maar na het eten ging het echt los met dansmuziek. Iedereen waagde zich op de dansvloer, zelfs de rolstoelers. Het was een heel gezellige avond.

De volgende dag vond er een Muziekworkshop plaats in combinatie met een toepasselijke High Tea. Wat hebben die twee nou met elkaar te maken? Welnu, Nando gaf de muziekworkshop en vertelde bevlogen over nagenoeg alle muziekstijlen. Na wat uitleg werden liedjes afgespeeld en wij moesten raden uit welk land het kwam. Na elk landenblok kwam er een thee’tje of een hapje uit dat land. Dus zo combineer je twee totaal verschillende evenementen op een leuke manier!

Zo gingen we zo’n beetje heel de wereld rond. Aan het eind van de workshop mochten we met z’n alleen muziek maken. We kregen allemaal een ander instrument. Het klonk erg goed. Misschien iets voor het volgende Verbindingsconcert? Het was een leuke, lekkere en leerzame middag.

En wat gaat Archipel binnenkort doen? Zijn we nu écht het Suikerfeest vergeten? Oké, het is slecht weer, maar zijn we de zomer vergeten? Welnee, sterker nog: op 12 juli organiseert Archipel het Summerfestival! Houd de Nieuwsbrieven in de gaten. Maar ook tot die tijd is er elke dag wel wat te doen in uw buurthuis!