Op 29 september vierden wij op grootse wijze de derde verjaardag van ons prachtige buurthuis. Met al die ballonnen zag Archipel er heel vrolijk uit. Ook de gemeente Amsterdam weet intussen dat wij al drie jaar voor verbinding zorgen in de Indische Buurt. Daarom kreeg onze directrice Shazia voorafgaand aan het feest een grote doos heerlijke koekjes uitgereikt, de Eberhardjes, de koekjes van Amsterdam. Voor de gasten waren er tafels met snoep en allerlei ander lekkers uitgestald.

De openingsshow werd verzorgd door prachtige danseressen begeleid door ‘Braziliaanse’ trommelaars uit Bovenkerk. Tijdens de openingsspeech werd onze eigen Jesse gekroond tot vrijwilliger van de Indische Buurt. Hij kreeg hiervoor een taart met zijn eigen portret.

Daarna begon, wat je met een mooi woord noemt, het parallelprogramma. In de ene zaal verzorgde Jesse een poppenkastvoorstelling. Hij had zojuist een taart gewonnen dus de voorstelling ging, uiteraard, over een… taart. Jan Klaassen moest de taart bewaken maar dat lukte hem niet zo goed.
Onder leiding van Coby gingen we in de andere zaal linedansen met vrolijke hoedjes op. We moesten eerst de best wel moeilijke pasjes ‘droog’ oefenen en daarna ging het op muziek al een stuk beter.
Ik hield buiten een humoristische quiz over het buurthuis en de buurt. De deelnemers leerden onder meer dat op de plek waar nu ons buurthuis staat lang geleden het clubhuis van een korfbalvereniging stond. Isy gaf de winnaar een zoen en een prijs.
Ook buiten werden onder leiding van Asma de kinderen sportief bezig gehouden. Binnen werden kinderen door Anna en Bumni met make-up omgetoverd tot tijger, prinsesje, Spiderman en nog veel meer.

Ondertussen kwamen buurtbewoners af op de Buurtmaaltijd van de beste kokkinnen van Amsterdam: mama MOI en Anita. De maaltijd was heerlijk: macaroni met vlees en pepertjes en van alles en nog wat. Ik liep voor de balans rond met zoetigheid: taarten en… bananenschuimpjes. Tijdens de afterparty lieten kinderen uit de buurt zien hoe geweldig ze kunnen dansen en hield de blije Jesse nog een ontroerende speech.

Het was een geweldig feest, maar de zoetigheid moet er weer af. Daarom organiseert buurthuis Archipel samen met de gemeente vanaf 12 oktober de Week van de Gezonde Voeding. Met gezonde én leuke activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Komt allen!