5 mei-festival
Horizontaal, verticaal en diagonaal

Net als vorig jaar organiseert buurthuis Archipel op Bevrijdingsdag een feest voor elk wat wils wat zich zowel binnen als buiten afspeelt. Buiten is er een braderie met taarten, kleding en van alles en nog wat, kortom: Koningsdag in het klein. Van standhouder Hendrik Willem krijg ik een onderbroek met ‘de enige echte vriend die je hebt, ben je zelf’: hij durft hem zeker zelf niet te dragen. Voormalig Voice of Holland-deelnemer Christopher Max opent het festival. Hij zou aanvankelijk één liedje zingen maar warmt het publiek op met een heus miniconcert.

De wat kille temperatuur op het plein wordt opeens twintig graden hoger als dansgroep Dancanarias een wervelende Caraïbische show geeft. De dames zien er met hun veren prachtig uit en dansen ook nog eens fantastisch. ‘Gezellige vrolijkheid’, schrijft De Echo die met een prachtige foto van de danseressen ons festival op de voorpagina zet! Christopher doet ook nog eens mee aan de jamsessie met verschillende muzikanten en zangers. Onze eigen beheerder Pieter, die afkomstig is uit de muziek, steelt op gitaar de show.

En daar zijn de danseressen alweer. Nu als serveersters van heerlijke cocktails. Die zijn, net als alle andere heerlijkheden, gemaakt door mama MOI, Anita en Mario in de keuken. Er is een snackbarkaart waar Febo een puntje aan kan zuigen en er zijn allerlei lekkere Aziatische hapjes. Ondertussen ben ik aan het werk in de uitgebreide… beautycorner. Ik lak de nageltjes van een meisje en zit vervolgens onder de henna want dat heeft ze nét voor het lakken aan laten brengen.

Samen met Ramona presenteer ik de bingo met prachtige prijzen, van een parfumset tot een herenhorloge. Een horizontale bingo, van boven naar beneden (liggend), en een verticale, van links naar rechts (staand), zijn wel bekend. Maar omdat er veel nieuwe spelers op het festival zijn afgekomen, moeten we de diagonale bingo verschillende keren uitleggen. Dat is van linksboven naar rechtsonder (schuin). Of van rechtsboven naar linksonder. Bent u daar nog? U bent trouwens van harte welkom op onze tweemaandelijkse volwassenenbingo of onze maandelijkse kinderbingo met pannenkoeken. Volg het programma.

Ondertussen vindt buiten het voetbaltoernooi plaats. Wat gebeurt er als de hesjes, de fluitjes en de scheidsrechters er opeens niet zijn? Nou, gewoon voetballen! Dan pakken twee spelers zelf het initiatief en organiseren een perfect toernooi. Met een prijsuitreiking met bekers door Shazia. Het was een heerlijke dag en er was veel te beleven.