2 jaar Archipel
Spiderman, ruimtevaarders en bergbeklimmers

De prachtige erehaag van ballonnen staat er aanvankelijk wat verloren bij maar nadat de dorpsomroeper met zijn microfoon enkele rondjes over het Makassarplein heeft gelopen, zit buurthuis Archipel helemaal vol. En dat is logisch want Archipel bestaat twee jaar. En dat viert het buurthuis voor elk wat wils met een feest voor elk wat wils. In het prachtig versierde buurthuis krijgen bezoekers een lekker welkomstdrankje aangeboden. Archipel propageert Gezond eten dus er zijn ook heerlijke en gezonde smoothies.

Voor de kinderen zijn er veel activiteiten. Tijdens het sjoelen heeft de grootste jongen ook de grootste mond: hij zal wel even winnen. Hij maakt het nog waar ook: respect. In de andere workshopruimte worden spelletjes gespeeld maar wordt vooral geschminkt. Even later zit heel Archipel vol Spidermans, Batmans en prachtige Oosterse prinsesjes. Enig klein nadeel is dat na het schminken het hele buurthuis vol met lijm zit. Maar dat mag de pret niet drukken.

De hele dag staan op de tafels manden met lekkere broodjes. Daar komt ook nog een heerlijke gratis buurtmaaltijd bij. Mama MOI en haar team hebben gele rijst met allerlei lekkernijen zoals kip gemaakt. De kinderen van de kinderkookclub van Asma helpen onze eigen medewerkers met serveren. Ze doen beslist niet onder voor de professionals. Tijdens de buurtmaaltijd ontmoeten buurtbewoners elkaar en eten en kletsen gezellig.

Dan is het de beurt aan zangeres Rebecca. Ze heeft meegedaan aan Bloed, Zweet en Tranen van SBS6 waarin ze op zoek waren naar een nieuwe volkszanger. Ze zegt dat ze André Hazes junior bij zich heeft. ‘Leuk’, reageer ik en ik kijk om me heen. ‘Nee, op de band’, zegt ze. Tijdens haar optreden blijkt dat ze behalve het levenslied ook veel andere genres goed beheerst. Tijdens haar pauze wordt er een gezellige bingo gehouden. Je moet wél van ruimtevaart houden: alle prijzen hebben daarmee te maken en de hoofdprijs is een André Kuiperspak.

Daarna gaat Rebecca weer verder. Behalve dat ze een geweldige zangeres is, betrekt ze heel gezellig de kinderen in haar show. Rebecca is blond, blank en draagt een bril. Maar als je blind bent en je hoort haar River deep, mountain high vertolken dan denk je dat Tina Turner daar zelf staat. Mountain high dus bergbeklimmers, ruimtevaarders en Spiderman? Ze gaan allemaal naar de top! En het feest voor 2 jaar Archipel was weer top!