Take away

Zoals u weet is buurthuis Archipel weer beperkt open. Maar alleen voor bepaalde verhuringen. In verband met coronamaatregelen kunnen wij uw buurthuis nog niet volledig openstellen. Dus kunt u ook niet bij ons naar de wc of binnen een kopje koffie drinken.

Maar… weet u wat de overeenkomst is tussen Archipel en de Coffee Company? U kunt wél binnen koffie bestellen en buiten nuttigen. En dat geldt niet alleen voor koffie, het geldt voor ons hele assortiment. Dus ook voor ijsjes, lolly’s, chips en ga zo maar door. Dus veel vollediger en ook nog eens veel goedkoper dan de Coffee Company!

Cooking Ladies

Onze Cooking Ladies verdienen een extra vermelding want zij koken sinds corona juist harder dan ooit. Een aantal wapenfeiten zonder volledig te zijn:

  • De dames koken nog steeds elke woensdag en vrijdag een gratis maaltijd voor hen die dit het hardst nodig hebben. Het zijn heerlijke maaltijden, elke keer anders, je hoeft ze slechts op te warmen. En dat is nog niet alles: de maaltijden worden thuis bezorgd door onze eigen koeriers.
  • Ook zijn de Cooking Ladies mama MOI en Anita weer op de maandagavond bezig met hun intussen in Oost wereldberoemde maaltijden. Maar ook hier geldt weer alleen take away. Wilt u weten wat de dames gaan maken? Ga naar de Facebook-pagina van Jasmin, https://www.facebook.com/jasmin.ishaq Wilt u een maaltijd reserveren, stuur haar dan een persoonlijk bericht. U kunt uw maaltijd ophalen tussen 17 en 18 uur.

Taaltrainingen

TCI Compiti verzorgt taaltrainingen Nederlands aan Anderstaligen. U moet dan denken aan het trainen voor het inburgeringsexamen en het Staatsexamen. Zij helpen u met het aanleren van de taal, maar staan ook stil bij het aanleren van de juiste studievaardigheden en de ontwikkeling van een goede werkhouding. Bij TCI Compiti kunt u terecht voor: alfabetisering, inburgering A0-A2, Staatsexamen I en II, examentraining inburgering en staatsexamen. Alle cursussen worden gegeven door gecertificeerde docenten NT2 of studerend hiervoor.

In Archipel is Anissa Amraoui, zelf docent NT2, coördinator voor TCI. De leerlingen kunnen bij haar terecht met allerlei vragen, niet alleen taalgerelateerd. Anissa maakt ze wegwijs. Ze is in dat opzicht een soort maatschappelijk werker.

Bent u ook geïnteresseerd? Maak een afspraak met Anissa. Haar telefoonnummer is 06-1185 8914 en haar mail is anissa.compiti@gmail.com
TCI Compiti kent een zomerstop van 31/07 tot 17/08

Wij hopen dat het coronavirus snel verslagen is en dat wij u weer allemaal kunnen toelaten en ons uitgebreide en gevarieerde programma weer kunnen hervatten.