De deur van Archipel is dicht maar… we doen nog van alles!
En we richten ons op diegenen die dat het hardst nodig hebben.

Buurthuis Archipel volgt de richtlijnen van het RIVM. Daarom is ons buurthuis in ieder geval tot en met 28 april gesloten. Besteed wat extra aandacht aan diegenen die dat nu nodig hebben. Uiteraard met inachtneming van de richtlijnen.

Online muziekeducatie voor iedereen

Uw kinderen gaan niet naar school. Hopelijk is hun onderwijs goed geregeld. Na het schoolwerk is het tijd voor de broodnodige ontspanning. Maar met z’n allen buiten spelen is nu niet zo handig. Hebt u een computer? Dan is het nu voor uw kind dé kans om een muziekinstrument te leren spelen! Maar… dit aanbod geldt ook voor volwassenen. Voor u dus!

Wij bieden u online muziekeducatie aan. En wel op het instrument naar keuze! Het aanbod is voor minima gratis. Anderen betalen een geringe bijdrage. Wanneer u belangstelling hebt, mail dan naar buurthuisarchipel@gmail.com onder vermelding van Muziekeducatie. Vermeld daarin de personen om wie het gaat, hun leeftijd, voorkeur voor instrument en uw telefoonnummer. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op en maken met u een rooster op maat.

Gratis maaltijd voor kwetsbare mensen

Mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank of anderszins tot de minima behoren, zijn heel zwaar getroffen. Om u een hart onder de riem te steken, koken wij elke vrijdag een heerlijke gratis maaltijd voor u. Dit wordt gedaan door mama MOI, de beste kokkin van Amsterdam-Oost, en de andere Cooking Ladies. Zoals u van ons gewend bent, krijgt u iedere week wat anders.
Wanneer u in aanmerking wilt komen, mail dan s.v.p. naar buurthuisarchipel@gmail.com onder vermelding van Gratis maaltijd. Vermeld daarin voor hoeveel personen. U dient uw maaltijd zelf in het buurthuis tussen 10 en 12 uur op te halen. Tenzij u vanwege corona niet de deur uit kunt. Vermeld dan ook uw telefoonnummer zodat we u kunnen bellen over de bezorging.

Net als u weten wij niet hoe lang dit nog gaat duren. Daarom zijn wij achter de schermen heel druk bezig met nóg meer activiteiten te ontwikkelen zo lang het buurthuis dicht is. Waarbij we ons vooral richten op de groepen die dit het hardst nodig hebben. Archipel is het buurthuis dat verbindt. En kan dat niet in het buurthuis, dan maar op afstand.

Let goed op elkaar!